تصویر طبیعت آرامش بخش

خود را رها کنید

مراقبه را به زندگی خود وارد کنید.

 

Unplug نوشته Suze Yalof Schwartz

 

در یک وضعیت راحت بنشینید، ذهن خود را خالی کنید و یک نفس عمیق بکشید. به اندازه ی دو شماره نفس خود را حبس کنید و سپس به آرامی نفس خود را بیرون دهید.

این کار برای شما آشنا به نظر می رسد؟ افراد زیادی فکر می کنند که مراقبه باید با گفتن کلمات خاصی همراه باشد که معمولا یک استاد دروغین هندی با تلقین زیاد این کلمات را می گوید. برخی دیگر فکر می کنند که علاقمندان به مراقبه میل شدیدی برای انجام این کار در مکان های عمومی دارند و تمام پولشان را در مراسم های مراقبه خرج می کنند.

واضح است که این تصورات حقیقت ندارد. در واقع، هر کسی میتواند تمرین مراقبه را در زندگی خود بگنجاند و این تمرین به وقت یا پول زیادی نیاز ندارد. این نکات به شما نشان می دهد که مراقبه وقتی که چیزهای بی اهمیت را کنار بگذارید چگونه است و چرا مراقبه به شما کمک می کند که دوباره انرژی خود را بازگردانید و عملکرد ذهن خود را افزایش دهید.

این نکات هر زمینه ای را پوشش می دهد؛ از شش قدم اصلی برای یک تمرین مراقبه روزانه تا سر و کار داشتن با افکار ناخوانده ای که هنگام مراقبه وارد ذهن شما می شوند.

همچنین خواهید آموخت که:

  • چگونه یک کتری برقی کنار تختتان به شما کمک کند که مراقبه کننده بهتری باشید؛
  • چرا تجسم تنفستان به شکل یک قطار مفید است؛
  • چگونه چیدن مردم از درخت یک نوع مراقبه است.

 

مراقبه برای هر نوع سبک زندگی مناسب است و تنها ده دقیقه مراقبه در روز میتواند مفید باشد.

برای بسیاری از افراد کلمه ی ” مراقبه ” تداعی کننده ی هیپی (hippie) های موبلندی ( گروهی که لباس های غیرعادی میپوشند و اغلب موهای بلندی دارند ) است که به موسیقی های مدرن گوش می دهند، در اتاق هایی پر از دود بخور می نشینند و در مورد گیاهخواری حرف می زنند.

اگر چه شما میتوانید این سبک زندگی را انتخاب کنید و هر چه کریستال و بخور که میخواهید بخرید، ولی مراقبه با هر سبک زندگی هماهنگ است. اگر سبک زندگی شما ساده است پس شما می توانید با یک روش ساده مراقبه انجام دهید.

در واقع، چیزی ساده تر از مراقبه نیست چون شما فقط به آرامش و تمرکز نیاز دارید.

اگر نگرانید که دوستان یا هم اتاقی هایتان تمرین شما را با تمرین های فرقه های نوظهور اشتباه بگیرند، میتوانید به آنها توضیح دهید که این کار به افزایش تمرکز شما کمک می کند.

خوشبختانه حتی کسانی که چشمان شان را برای شما گرد می کنند، به سرعت درخواهند یافت که احساس آرامش و شفاف اندیشیدن هم برای کار و هم برای زندگی شخصی مفید است.

تصور غلط دیگری که اغلب مردم را از تمرین مراقبه باز می دارد این است که مراقبه وقت زیادی می گیرد.

درست است که باید مقداری وقت برای انجام این کار کنار گذاشت اما زمان زیادی نیست. فواید انجام این کار به سرعت آشکار می شود.

بر طبق گفته ی سارا لازار، متخصص اعصاب دانشگاه هاروارد، با ۲۷ دقیقه مراقبه در روز، عملکرد مغز شما تنها در ۸ هفته افزایش می یابد.

اما تنها ده دقیقه تمرین در روز هم فواید شگفت آوری مانند احساس آرامش بیشتر و تفکر منطقی تر به دنبال دارد.

پس واقعا هیچ دلیلی برای انجام ندادن مراقبه وجود ندارد. حتی پرمشغله ترین فرد هم پنج تا ده دقیقه وقت خالی دارد. خواهید دید که این فعالیت را تقریبا میتوان همه جا انجام داد.

در قدم بعدی، نگاه دقیقتری به فواید شگفت انگیز این فعالیت خواهیم داشت.

زنی در حال مراقبه کنار آرامش خانواده کافه کتاب

مراقبه با کاهش سطح استرس و افزایش شادی، مغز را اصلاح می کند.

تصور کنید که مغز شما مانند سفالی است که می توانید آن را فرم بدهید، به آن شکل بدهید و نواحی مهم آن را تقویت کنید.

مراقبه به طریقی مغز شما را سفال-مانند می کند و به شما این امکان را می دهد که دوباره به بافت خاکستری مغزتان شکل دهید و نحوه ی عملکرد مغزتان را تغییر دهید.

این نکته توسط دو مورد از مطالعاتی که سارا لازار، متخصص اعصاب دانشگاه هاروارد، انجام داده ثابت شده است. در این مطالعه، ساختار مغز کسانی که مراقبه انجام میدهند با کسانی که مراقبه انجام نمی دهند مقایسه شده است.

نتایج نشان می دهد که کسانی که به صورت منظم مراقبه انجام می دهند بافت خاکستری بیشتری در قشر پیشانی مغزشان دارند که محل کنترل حافظه و تصمیم گیری است.

قشر پیشانی معمولا با افزایش سن کوچک می شود، اما مطالعات لازار نشان می دهد که این اتفاق برای کسانی که مراقبه می کنند نمیفتد. افراد ۵۰ ساله ای که مراقبه می کردند به اندازه ی افراد ۲۵ ساله ای که مراقبه نمی کردند بافت خاکستری در مغزشان داشتند.

این نشان می دهد که مراقبه می تواند راه خوبی برای مبارزه با آلزایمر، پارکینسون و دیگر بیماری های سنین سالخوردگی باشد، اگرچه باز هم به تحقیقات بیشتری نیاز است.

دومین مطالعه ی لازار نشان می دهد که مراقبه می تواند برای افراد مبتدی هم مفید باشد و هیچ زمانی برای شروع دیر نیست.

لازار گروهی از افراد را جمع کرد که تا به حال مراقبه انجام نداده بودند و برای هشت هفته به طور مرتب روزانه ۳۰ الی ۴۰ دقیقه مراقبه تمرین کردند. در آخر، مغز هر شرکت کننده در نواحی مربوط به یادگیری، حافظه، تمرکز و احساسات تغییر کرد و تمامی آن ها دارای عملکرد بهتری شدند.

ولی این تمام ماجرا نیست. نتایج تحقیقات لازار نشان داد که افراد شرکت کننده در تحقیق او به افراد شادتری تبدیل شدند.

وقتی که اندازه قشر پیشانی افزایش می یابد، اندازه قسمت آمیگدال مغز ( بادامه ) که مسئول احساس استرس، ترس و اضطراب است، کاهش می یابد.

نتایج یک مطالعه در دانشگاه کالیفرنیا توسط فردی به نام داویس نشان می دهد که افرادی که مراقبه می کنند هورمون کورتیزول کمتری دارند که این هورمون به استرس مربوط است. طبیعتاً، وقتی که احساس استرس، ترس و اضطراب در زندگی انسان ها کمتر باشد آن ها احساس شادی بیشتری می کنند.

پس دلایل زیادی برای شروع یک برنامه مراقبه وجود دارد. در قدم بعد، ما به چگونگی انجام این کار نگاهی می اندازیم.

مراقبه در اول صبح فواید زیادی دارد، اما راحتی مهم ترین چیزی است که باید مد نظر داشت.

اگر شما فرد سحرخیزی هستید، مراقبه در اول صبح میتواند برای شما کار راحتی باشد.

اولین فایده ی انجام مراقبه بلافاصله پس از بیدار شدن این است که مغز هنوز در حالت  تتا (Theta) قرار دارد. در این حالت، ما هنوز با دنیای درونی در هماهنگی هستیم و بافت مغزی ما به طور قابل توجهی انعطاف پذیر است. پس زمان مناسبی برای انجام مراقبه و تاثیر مثبت بر مغز و شکل دادن آن است.

فایده ی مهم دیگر تمرین صبحگاهی این است که شما تمرین را انجام داده و به پایان می رسانید.

اگر تمرین را به زمان دیگری در روز موکول کنید، مطمئن باشید که آنقدر با ایمیل ها، سفرهای شهری، کار و ماموریت درگیر می شوید که دیگر از خستگی توانایی انجام مراقبه را نخواهید داشت.

پس بهترین کار این است که بیدار شوید، مراقبه را انجام دهید و با برنامه پیش بروید. البته این یک قانون محض نیست. اگر موقع ناهار یا قبل از خواب برای شما مناسب است، پس همان موقع تمرین کنید.

به عنوان یک مبتدی، اولین دغدغه شما باید یافتن زمان مناسب باشد.

قرار نیست در این مرحله به بدنتان چرخش ماهرانه ای بدهید. این همان تصوری است که باعث ترس مردم از انجام مراقبه می شود.

فقط سعی کنید به راحتی بنشینید و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید. و اگر خواستید برای راحتی بیشتر از تشک استفاده کنید. فروشگاه های زیادی تشک های مخصوص مراقبه می فروشند که به شما کمک می کند تا صاف بنشینید ولی شما میتوانید از یک صندلی راحت یا یک پتوی تا شده هم برای این منظور استفاده کنید.

این نکته را به خاطر داشته باشید که هر وضعیتی که شما در آن راحتید هم برای این کار مناسب است. اما بهترین وضعیت این است که اگر نشسته اید پاهایتان را زیر ران قرار دهید. در غیر اینصورت ممکن است پاهایتان خواب بروند.

اگر دوست دارید که مراقبه صبحگاهی را امتحان کنید اما نمیتوانید از رختخواب بلند شوید، یک کتری برقی را نزدیک تختخوابتان بگذارید. خوردن یک فنجان چای داغ که در دسترستان باشد، راه خوبی برای بیرون آمدن از زیر ملافه هاست.

طلوح خورشید در صبح سحر کنار خانواده کافه کتاب

ادامه دادن تمرین را با مراسم گونه کردن مراقبه تان و پاک سازی ذهن تان از قبل، آسان کنید.

شما بیشتر اوقات میشنوید که مراقبه کننده ها راجع به “مراسم (Ritual)” شان حرف میزنند. اما نگران نباشید؛ مراسم کلمه ای است که آن ها به جای کلمه ی عادت روزمره  استفاده می کنند. قرار نیست شما زیر ماه کامل برقصید یا هر کار دیگری شبیه به این انجام دهید.

یک مراسم خوب، ادامه دادن تمرین را برای افراد آسان تر می کند.

انسان ها سریع به هر کاری عادت می کنند. وقتی خود را عادت بدهید که کاری را در زمان مشخصی انجام دهید، انجام این کار برای شما آسان می شود و لازم نیست که هر بار انگیزه خود از انجام این کار را مرور کنید.

پس اولین قدم برای ایجاد یک عادت مراقبه خوب، پیدا کردن زمان مشخصی برای انجام آن است.

اگر صبح ها مراقبه کنید، میتوانید محل انجام مراقبه تان را شب قبل آماده کنید. میتوانید تشک مراقبه و هر چیز دیگری – مثل شمع یا موسیقی – که به تمرین شما کمک می کند را نزدیک تختخوابتان بگذارید.

این آماده سازی فواید زیادی دارد. آن ها این پیام را به بدن و ذهن شما مخابره می کنند که این مراسم توست و باید اولین کاری باشد که صبح انجام می دهی. خواهید فهمید که این آماده سازی، بلند شدن از تختخواب و انجام تمرین را برای شما آسان می کند.

به علاوه انجام مراقبه با ذهنی خالی از نگرانی آسان تر است.

هنگام شروع تمرین، ذهن شما احتمالا درگیر برنامه ی روزانه تان یا خرید هایی که باید انجام دهید می شود. برای جلوگیری از این حواس پرتی، تمرین خالی کردن ذهن (Brain-drain) را انجام دهید که در کتاب راه هنرمند (The Artist’s way) جولیا کامرون به آن اشاره شده است.

قبل از انجام مراقبه ، هر چه را که در ذهنتان است و هر چیزی را که لازم است در طول روز به یاد بیاورید روی یک کاغذ بنویسید. حالا می توانید کاغذ را کنار بگذارید و مطمئن باشید که وظایفتان را فراموش نخواهید کرد. انجام این کار به شما کمک می کند که ذهنتان را خالی کنید و برای یک تمرین آرامش بخش آماده شوید.

احتمالا الان دارید به این فکر می کنید که انجام همه ی این کارها خیلی هم خوب است ولی هنوز نمی دانید که باید هنگام تمرین مراقبه چه کنید. در نکته ی بعد به این مسئله می رسیم.

مراقبه به شش مرحله ساده تقسیم می شود و مانترا (mantra) می تواند برای تمرکز مفید باشد.

دنیا پر از برنامه هایی است که مراحل مختلفی دارند، مثل برنامه ی ۷ مرحله ای کاهش وزن یا برنامه ی ۱۲ مرحله ای ترک اعتیاد.

ما هم میتوانیم برای پیشبرد برنامه ی مراقبه شما، تمرینات مراقبه را به شش مرحله ی ساده تقسیم کنیم که بتوان چندین بار آنان را تکرار کرد.

اولین مرحله پس از این که در وضعیت راحتی قرار گرفتید، این است که یک نقطه ی تمرکز پیدا کنید. اغلب افراد روی تنفس خود تمرکز می کنند. ولی حتی میتوان اشیاء را برای انجام این کار انتخاب کرد، مثل یک گل، یک صدف یا یک عبارت خاص که به این عبارت خاص مانترا می گویند.

مرحله ی بعد رسیدن به نقطه ای است که نباید اصلا روی هیچ چیز تمرکز داشته باشید.

مرحله ی سوم زمانی است که فکر شما از هر چیز خالی است و وجود شما سرشار از آرامش است که می تواند از یک ثانیه تا چندین ساعت ادامه داشته باشد.

مرحله چهارم زمانی اتفاق می افتد که یک فکر وارد ذهن شما می شود و این آرامش را از بین می برد که این اتفاق می تواند بعد از چند لحظه یا بعد از یک مدت طولانی اتفاق بیفتد.

مرحله ی پنجم، دریافت آن فکر و اجازه ی گذر به آن دادن است. بعد دوباره توجه تان را به مرحله ی اول تمرکز معطوف کنید.

مرحله ی ششم و آخر این است که مرحله ی دوم تا ششم را تا آنجایی که میخواهید تمرین تان طول بکشد ادامه دهید.

افراد زیادی معتقدند که مانترا می تواند نقش زیادی در پیدا کردن یا برگشتن به نقطه ی تمرکز ایفا کند. تنفس همیشه به تنهایی نمی تواند کافی باشد. پس یک مانترا – تکرار یک کلمه یا عبارت که با ریتم دم و بازدم شما هماهنگ باشد – می تواند به شما کمک کند. به طور کل، مانترا با صدای بلند ادا نمی شود.

این ها چند نمونه از مانترا هستند که به صورت هجایی در می آیند. وقتی در حال فرو بردن نفس هستید به اولین هجا فکر کنید و وقتی در حال بازدم هستید به دومین هجا فکر کنید:

آه-هام / سو-هام / آی-ام / او- ممممم.

شما میتوانید با یک جمله مانترای خودتان را هم بسازید. از خودتان بپرسید که چه حسی میخواهید داشته باشید. ممکن است گفتن جمله ی آ-رام / هَس-تَم حس خوبی به شما بدهد.

مراقبه می تواند افکار منفی را از بین ببرد و تجسم فکری میتواند در این کار به شما کمک کند.

وقتی یک عضله ی سفت را ریلکس می کنید حس خوبی دارید. همین اتفاق وقتی که از یک فکر آزاردهنده و ناخوانده خلاص شوید هم می افتد.

ولی خلاصی از افکار ناخوانده همیشه آسان نیست که دلیل مفید بودن مراقبه نیز همین است.

یکی از بهترین راهکار ها برای خلاصی از افکار بد، هدایت توجه فکر به یک مسیر دیگر است.

یک تصور غلط رایج این است که برای انجام مراقبه باید دست از فکر کردن برداشت. اما به زودی متوجه می شوید که تلاش برای توقف هر فکر یا تمام افکار اصلا عملی نیست.

راز اصلی این است که بدون اینکه با افکار درگیر شوید، اجازه رد شدن به آن ها بدهید. اگر فهمیدید که دارید با افکار خود درگیر می شوید، فقط کافی است که توجهتان را به نقطه ی تمرکزتان معطوف کنید. این کار مراقبه است.

با ظاهر شدن افکار، دلسرد نشوید. تا زمانی که بتوانید توجه خود را به تنفستان یا مانترا معطوف کنید، مهم نیست که چند بار حواس تان پرت شود.

مراقبه به این معنا نیست که نباید هیچ فکری داشته باشید؛ به این معناست که افکارتان نباید باعث آزار شما شوند.

برای رهایی از افکاری که دوباره به ذهن شما برمی گردند و حواس شما را پرت می کنند، می توانید از تجسم فکری استفاده کنید.

یک تجسم مفید این است که افکارتان را مانند برگ هایی تصور کنید که در یک رودخانه افتاده اند و آب دارد آن ها را با خود می برد. یا مانند ابرهایی که در آسمان حرکت می کنند و از زاویه ی دید خارج می شوند.

آگاهی بر افکارتان هیچ ضرری ندارد. در واقع، این کار باعث میشود تا بینش وارد الگوهای فکری و مسائل عاطفی شما شود. فقط تلاش کنید که با آن ها درگیر نشوید. بگذارید همان گونه عبور کنند، همینطور صحبت هم نکنید.

تجسم دیگری که میتوانید داشته باشید این است که افکارتان را مانند مسافرانی در قطار تصور کنید. تنفس شما مانند قطاری است که حتی اگر مسافران سر و صدا کنند، صدای تلق تولوق دائمی قطار همیشه می آید و توجه شما را به خود منعطف می کند.

مراقبه با سنگ ساحلی کنار خانواده کافه کتاب

روش های دیگری برای انجام مراقبه مانند گرایش آگاهی در مراقبه و مراقبه صوتی وجود دارد.

اگر با روش های سنتی مراقبه مشکل دارید یا با آن ها احساس راحتی نمی کنید، تسلیم نشوید. شما انتخاب های دیگری هم دارید.

مثلا افراد زیادی از روش گرایش آگاهی در مراقبه (Guided awareness meditation) به عنوان یک تغییر در عادت تمرینی خود لذت می برند.

گام روشی برای اضافه کردن تجسم بیشتر به جلسه مراقبه تان است که با کمک یک راهنما انجام می گیرد.

مثلا بعد از قرار گرفتن در وضعیت راحت، راهنما به شما می گوید که خودتان را در حالتی تصور کنید که در یک ساحل گرمسیری دراز کشیده اید و فیلم زندگی ایده آل تان جلوی چشم شما پخش می شود. یا مثلا ممکن است راهنما به شما بگوید که زندگی خود را مثل یک درخت تصور کنید که این درخت برگ های زیادی دارد. هر برگ نمایانگر یک جنبه از زندگی شما یا یک فرد در زندگی شماست که تاثیر خوبی بر روی شما ندارد. شما می توانید این برگ ها را بدون هیچ درنگی از شاخه بچینید.

گام همان مراحل مراقبه سنتی را دارد. تنها تفاوت آن با مراقبه سنتی این است که یک راهنما با برانگیختن تجسم به شما کمک می کند تا تمرکزتان را از افکار ناخوانده دور کنید.

اما برای انجام این کار به یک راهنمای ماهر نیاز است که بتواند آن تجسم واضح را که بارقه ای در تصور شما باشد و بر توجه شما حکمرانی کند، به ذهنتان وارد کند. اگر نمی توانید چنین کسی را پیدا کنید، منابع آنلاین زیادی وجود دارد.

تغییر دیگری که برخی آن را مفید می دانند، مراقبه صوتی (Sound meditation) است.

یکی از موارد محبوب، استفاده از کاسه ی صدای تبتی است که می توانید آن را در حالی که دراز کشیده اید روی بخش میانی بدنتان قرار دهید. سپس مراحل معمولی را انجام دهید اما هر گاه احساس کردید که افکار ناخواسته دارند به شما نزدیک می شوند با یک چکش چوبی به کاسه ضربه بزنید.

این کار نه تنها باعث می شود تا نقطه تمرکز قدرتمندی داشته باشید، بلکه صدا و لرزش زیبایی نیز به وجود می آورد که در بدن شما جریان پیدا می کند.

اکنون شما دانش کافی برای شروع یک جلسه ی مراقبه را دارید. در بخش آخر، ابزارهای بیشتری را که میتواند انجام مراقبه را خوشایند کند، بررسی می کنیم.

رایحه درمانی و کریستال می تواند مراحل جدیدی از آرامش و درمان را به مراقبه اضافه کنند.

جزئیات زیادی وجود دارد که شما بتوانید در تجربه ی مراقبه خود از آن استفاده کنید. پس اگر به جزء درمانی علاقه دارید، به دنیای فرصت های جدید خوش آمدید.

به غیر از استفاده از کاسه ی صدای تبتی، می توانید از رایحه درمانی هم استفاده کنید. رایحه درمانی میتواند مراقبه شما را با عطرها و روغن های معطری که بدن و ذهن را آرام می کنند تکمیل کند. رایحه های خاص میتوانند به شدت بر روی سیستم عصبی شما تاثیر گذار باشند و احساسات مربوط به آرامش و راحتی را برانگیزانند.

مثلا رایحه ی اسطوخودوس آرامش را افزایش می دهد در حالی که رایحه ی نارنج برای کاهش استرس و افزایش شادی مفید است. رایحه ی نعنا میتواند برای تقویت حواس شما استفاده شود و روغن گل رز هم میتواند احساس عشق را در فضا به وجود بیاورد.

به سادگی روغنی که لازم است را کف دست هایتان بمالید، دست هایتان را جلوی صورت بگیرید و رایحه را استنشاق کنید. رایحه ی روغن ها ماندگار است و مقدار کمی از عطر آن پس از مدت زیادی از بین می رود. اما اگر خواستید می توانید این کار چند بار در طول مراقبه تکرار کنید.

کریستال ها یک ابزار رایج دیگر در مراقبه هستند. طبق گفته ی نویسنده، کریستال ها می توانند یک عنصر درمانگر در مراقبه شما باشند. با اینکه آن ها هیچ نیروی جادویی ندارند اما از این نظر که فرکانس های قوی را از بین میبرند، مفید هستند. این همان خاصیتی است که باعث می شود از آن ها در تکنولوژی های مربوط به ساخت لیزر و ساعت استفاده شود.

نویسنده توصیه می کند که در هنگام جستجو برای پیدا کردن کریستال نباید خیلی سخت گیر باشید. به غریزه ی خود اعتماد کنید و هر کریستالی را که دیدید بردارید. وقتی به خانه رسیدید میتوانید در اینترنت درباره ی خواص آن تحقیق کنید و دلیل اینکه چرا به آن جذب شدید را بفهمید.

نویسنده چند مورد از خواص احتمالی کریستال ها را ذکر کرده است. مثلا کریستال های قرمز به مسائل عاطفی کمک می کنند یا کریستال های ارغوانی برای تسکین ذهن و بدن مفید هستند. کریستال های سرخ شادی را افزایش می دهند و کریستال های به رنگ آهن برای موفقیت شغلی کاربرد دارند.

در هنگام مراقبه میتوانید کریستال را در دستتان نگه دارید یا وقتی دراز کشیده اید آن را روی بدنتان بگذارید و با دقت به شکل خاص، احساسی که از آن می گیرید، بافت و دمای آن، از کریستال به عنوان نقطه ی تمرکز استفاده کنید.

ابزارهای زیادی برای دریافت بیشترین بهره از مراقبه وجود دارد اما به خاطر داشته باشید که نکته ی اصلی نشستن و انجام دادن مراقبه است.

خلاصه ی پایانیصبحانه با چاشنی شادمانی کنار خانواده کافه کتاب

پیام اصلی این کتاب این است که:

مراقبه یک تمرین عجیب معنوی نیست، بلکه ابزاری برای توسعه ی یک زندگی آرام تر، متمرکز تر و سودبخش تر است. نیازی به تغییر شدید سبک زندگی وجود ندارد. تمام وقتی که این کار از شما می گیرد ده دقیقه در روز است و خیلی زود متوجه تغییرات خواهید شد.

توصیه عملی:

وقتی استرس دارید این مراقبه سریع را انجام دهید.

هفت بار آرام نفس بکشید. از طریق بینی دم و بازدم را انجام دهید. سپس هفت بار دیگر آرام تر از دفعه ی قبل نفس بکشید. از طریق بینی نفس را به داخل بکشید و از طریق دهان بیرون دهید. در آخر هفت نفس خیلی آرام بکشید و دم و بازدم را از طریق دهان انجام دهید.

بازخوردی دارید؟

ما قطعاً مشتاق شنیدن نظرات شما درباره‌ی مطالبمان هستیم. فقط کافی است یک ایمیل با نام این کتاب به عنوان subject به remermber@cfbk.ir بفرستید و افکار خودتان را با خانواده کافه کتاب در میان بگذارید!

پیشنهاد مطالعه ی بیشتر:   کتاب Zen Mind, Beginner’s Mind by Shunryu Suzuki

این کتاب یک راهنمای مبتدی بر ذنِ بودایی است. این نکات به شما خواهند آموخت که ذن تنها یک سیستم مراقبه نیست بلکه فلسفه ای از زندگی است. آنها چگونگی نشستن، تنفس و مشاهده را همزمان با یک ارتباط حیاتی با لحظه ی حال شرح می دهند.

درباره‌ی باریستا

باریستا قدیمی ترین و اولین ادمین کافه کتابه. عاشق کتاب، مترجم، نویسنده و پر ذوق. در حال حاضر داره وبسایت کافه کتاب رو هم مدیریت میکنه و تمام تلاشش اینه که بهترین چکیده ها برای کافه کتابی ها گزینش بشن.

همچنین ببینید

قله موفقیت

افراد موفق چگونه می‌اندیشند ؟!

بیاموزید که راهِ موفقیت خود را پیدا کنید. کتاب How Successful People Think نوشته John …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *